Östsvenska Handelskammaren

Trade Talks by Swedish Chambers

Är du nyfiken på en ny marknad? Eller funderar du på hur ni kan växa på en marknad där ni redan är etablerade? Varmt välkommen till Trade Talks!

Vad är Trade Talks?

Trade Talks by Swedish Chambers är ett samarbete inom internationell handel på initiativ av Sveriges regionala handelskammare och består av en serie av webinars med de senaste uppdateringarna och analyserna inom internationell handel från aktuella marknader. Under webinariets gång finns möjlighet till dialog med expertis från både svenska och utländska handelskammare, marknadsexperter samt med olika företag som ger sin bild och lärdomar.

Kommande Trade Talks 2024:

29 feb | Tyskland

Du kan dessutom återuppleva tidigare Trade Talks från 2023 med fokus på Nederländerna, Canada och Brasilien lite längre ner på sidan.

För vem?

Exporterande och importerande bolag, eller bolag som funderar på att börja arbeta på en internationell marknad.

Anmälan

Anmäl dig till ett av årets Trade Talks webinar. Innan varje webinar kommer de som anmält sig att få ett mejl med länk till kommande sändning.

Anmäl dig här:

Webinar 1 - Nederländerna

Sändes: 19 april 2023| Moderatorer: Jesper Öhrn och Martin Henningsson | Värd: Västsvenska Handelskammaren

Nederländerna anses vara en av de mest öppna ekonomierna i världen och ligga i absolut framkant vad gäller teknologisk utveckling och innovation. Den holländska marknaden har alltid varit mycket viktig för svenska företag och fortsätter att vara så. Nederländerna är Sveriges sjunde största exportmarknad. Den holländska marknaden är en attraktiv marknad för svenska företag med sitt logistiskt strategiska läge och en hög grad av digitalisering, teknik, innovation och hållbarhet.

Webinar 2 - Canada

Sändes: 1 juni 2023| Moderatorer: Sabrina Suikki | Värd: Norrbottens Handelskammar

Anledningarna är många till varför den kanadensiska marknaden är ett intressant val för svenska företag. För att nämna några så är Kanada världens 10: e största ekonomi med över 37 miljoner invånare och det finns många likheter mellan Kanada och Sverige gällande exempelvis branschstruktur och affärskultur. Därtill värderas hållbarhet, jämställdhet och mångfald högt. De gemensamma grunderna öppnar upp för affärsmöjligheter, synergier och samarbeten.

Webinar 3 - Brasilien

Sändes: 19 september 2023| Moderator:  | Värd: Stockholms Handelskammare

Brasilien är en viktig strategisk handelspartner för Sverige på grund av sin omfattande ekonomi och stora marknadspotential. Sverige och Brasilien har över åren etablerat starka bilaterala samarbeten inom områden som forskning, innovation och hållbar utveckling, vilket ytterligare stärker handelsrelationerna.

Kontakt

emma80

Emma Meijer

Projektledare Internationell Handel

Relaterat innehåll

Illustrativ bild för Trade Talks by Swedish Chambers 2022

Trade Talks by Swedish Chambers 2022

Trade Talks by Swedish Chambers är en serie av webinars inom internationell...

stamplat dokument2

Handelsdokument

Vi utfärdar dokument som förenklar din internationella handel. Handelskammaren legaliserar ursprungscertifikat, fakturor,...