Clustera – Gotlandsbolaget som blev årets gasell och nu satsar nationellt

Jun 13, 2017

Clustera Sverige är ett bemannings- och omställningsföretag som för 12 år sedan startade på Gotland. Idag finns företaget över hela Sverige med sju kontor och 2015 utsågs de till årets Gasell. Vi har träffat Jonas Landén som är chef över region Östergötland.

– Det går bra och har gått bra för oss. Vi har vuxit långsamt men stabilt, säger Jonas Landén, Regionansvarig Östergötland och partner som kom in i företaget 2012.

Clustera är idag ett rikstäckande bemannings- och omställningsföretag och omsätter 23 miljoner.

– Vi rekryterar, hyr ut personal och coachar arbetssökande. Vi är en auktoriserad aktör med en gedigen rekryteringsprocess.

Att det är brist på kompetens idag är många eniga om och många arbetar på att hitta olika lösningar på problemet.

– Många branscher skriker idag efter kompetens. Vi arbetar för att tillgodose deras behov. Hittar vi inte kompetensen i Sverige söker vi efter arbetskraften i andra länder. Vi har exempelvis rekryterare i Polen och Rumänien som hittar rätt kompetens till de svenska bolagen.

Clustera är inte specialiserade på vissa branscher utan arbetar brett inom många olika områden. Men det är några branscher som har mer akut behov av personal.

– De branscher som vi arbetar mycket med nu är bygg- och verkstadsbranschen. Där är efterfrågan stor på kompetens.

När Ostlänken nu kommer byggas de närmaste åren ser Clustera att behovet av arbetskraft kommer bli stort.

– Ostlänken är ett så pass stort projekt – så även om vi lyckas med att utbilda våra ungdomar till yrken kopplat till byggbranschen kommer behovet av utländsk arbetskraft att finnas. Och där kommer vi kunna hjälpa till.

Och 2015 blev ni utsedda till årets Gasell?
– Ja. Det var ett kvitto på att vi är rätt ute. Vi behövs för att säkra Sveriges tillväxt och vi ska fortsätta med att göra det vi gör bra idag ännu bättre och växa ännu mer.

 

Clustera Sverige AB


Huvudkontor: Visby
Omsättning: 23 miljoner SEK 2016
Antal anställda: 25

 

 

Skrivet av

Robin Almqvist
robin.almqvist@east.cci.se
@almqvistrobin

Dela