Följ oss på sociala medier

Nytt samarbete för att höja regionens styrelsekompetens

Artikeln publicerades 19 juni, 2018

Vi på Östsvenska Handelskammaren teamar nu upp med StyrelseAkademien Östsverige för att kunna erbjuda våra medlemmar utökade styrelseutbildningar.

-Handelskammaren har en lång tradition av att utbilda inom styrelseområdet och fram till nu har 500 personer i det östsvenska näringslivet gått utbildning hos oss med mycket höga betyg. Samarbetet med StyrelseAkademien ger oss möjligheter att ytterligare bredda vårt utbud, att nå andra målgrupper och att säkerställa långsiktiga kvalitativa utbildningar, säger Anna Axelsson verksamhetschef på Östsvenska Handelskammaren.

Först ut blir utbildningen för de arbetar som styrelseordförande eller har ambitionen att göra det. 
Ökat fokus: Ordföranderollen är en heldag 1 oktober.

– Ordföranderollen i styrelsen skiljer sig från övriga ledamöters. Här lotsas deltagaren in i rollen och lär sig vilka arbetsuppgifterna är, både formellt och praktiskt och som man har stora nytta av om man verkar i små och medelstora företag. På utbildningen tar man bland annat upp hur man gör en kvalificerad bedömning av en förfrågan, styrande dokument, strategiprocesser, det dolda och viktiga arbetet mellan mötena, hur man hanterar rollen som strategisk utvecklingsmotor och inte minst hur man skapar värde i styrelsearbetet och i bolaget, säger Maria Floxner verksamhetsansvarig StyrelseAkademien Östsverige.

Rätt Fokus i styrelsearbetet riktar sig till alla roller i en styrelse och startar 24 oktober. Den är passande dels för personer som är nya inom styrelsevärlden men också för de som har stor erfarenhet men behöver uppdatera sig och bredda sitt nätverk.

– Rätt Fokus är en grundläggande och viktig kurs för att förstå styrelsearbetets grunder. Här går man tillsammans igenom rollfördelning, arbetssätt, koppling till ABL och den viktiga ansvarsfrågan. Ofta är också diskussionerna mellan deltagarna och nätverket uppskattat säger Anna Axelsson på Handelskammaren.

Styrelseutbildningarna är nationella och framtagna är framtagna av StyrelseAkademien och sker i Handelskammarens lokaler i Linköping.

Vi är glada att också kunna erbjuda Rätt Fokus i styrelsearbetesom en tvådagars internatutbildning i Visby i november.

– StyrelseAkademien Östsverige och Östsvenska Handelskammaren vill båda stärka näringslivet i regionen genom kompetensförsörjning och professionella närverk för styrelseledamöter och ägare med fokus på våra SME-bolag.

Här kan vi gemensamt ta krafttag och nå ut till fler med insikterna om styrelsearbetets betydelse för att stärka bolagens utveckling, säger Maria Floxner verksamhetsansvarig StyrelseAkademien Östsverige.

 

Läs mer om  Ökat fokus: Ordföranderollen

Anmäl dig HÄR

 

Läs mer om Rätt Fokus i styrelsearbetet

Anmäl dig HÄR

 

Anna Axelsson, Östsvenska Handelskammaren

anna.axelsson@east.cci.se

tel 011-28 50 38

Maria Floxner, StyrelseAkademien Östsverige

Dela

Nyhetsflöde

Till fler nyheter