Östsvenska Handelskammaren

Utbildning: Informations- och cybersäkerhet

Varmt välkommen till en halvdagsutbildning där du får grunderna i informations- och cybersäkerhet, gällande lagstiftning, samt informationspåverkan och AI som verktyg. Utbildningen riktar sig till dig som är ledamot i styrelse eller ledningsgrupp och behöver känna till ditt ansvar och förstå hur den här logiken fungerar.

Har ni informationssäkerhet på styrelsens och ledningsgruppens agenda? För nu skärps chefsansvaret!

Informations- och cybersäkerhet är numera högrelevant för företag och medarbetare oavsett bransch. Det beror dels på det säkerhetspolitiska läget och dels på att brottslighet flyttar till den digitala sfären. Få företag saknar digitala tillgångar och för både enskild person och för ett företag kan förlusten av data, eller bara hinder att nå den under en period, snabbt bli ett stort verksamhetsproblem. 

I år blir EU direktivet NIS 2 Svensk lag om säkerhet i nätverk och informationssystem hos leverantörer av samhällsviktiga tjänster, vilket innebär skärpta krav på chefsansvar, incidentrapportering, leverantörskedjor och tillsynsåtgärder. Fler företag än någonsin räknas som samhällsviktiga, tex livsmedelsproduktion och verkstadsindustri. Lagförslaget lanseras i februari och åtgärderna ska vara vidtagna i oktober. Dessutom förändras hotbilden ständigt med teknologiutvecklingen, så här gäller det att hänga med.

Den 7 maj bjuder Cyberly Kluster i samverkan med Östsvenska Handelskammaren på en halvdagsutbildning i Linköping. Utbildningen kombinerar teori och grupparbete.

Varmt välkommen!

Cyberly är ett kompetenskluster och nätverk av företag i Östergötland med syfte att bidra till ett säkert, hållbart och effektivt samhälle genom att stärka allas vår digitala resiliens. Vi finansieras av EU och Region Östergötland. Läs mer om Cyberly HÄR.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

EO1A7042 1

Lihvia Söderdahl

Projektledare 100-listan

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

24 april, 2024

Välkommen till Handelskammarens årsmöte 2024

Varmt välkommen till Östsvenska Handelskammarens årsmöte. Vi inleder med sedvanlig stämma och fortsätter med föredrag...

Handelskammarens arsmote 2024

25 april, 2024

Inspirationsfrukost: Klockias exportresa

Inspireras av Klockias exportresa och lyssna till grundaren Jens Ahlander som berättar om hur de...

Gotland export

26 april, 2024

Frukostmöte med regionpolischefen

Välkommen till en träff med Malena Grann, chef för polisregion Öst, på tema kriminell ekonomi...

Malena Grann

3 maj, 2024

En byggbransch i lågkonjunktur – vad ska man tänka på?

Delphis advokater Oscar Brandin, Katarina Ibold och Johan Lundgren har mångårig erfarenhet av att hantera...

Oscar Katarina Johan 1