Östsvenska Handelskammaren

Stärkt säkerhetskultur ger ökad lönsamhet

Har ni råd att förlora både pengar och förtroende på grund av bristande cyberhygien? Ett enda dataintrång kostar i genomsnitt 19,6 miljoner kronor för företag i Skandinavien

Är din säkerhetskultur en riskfaktor?

Har ni råd att förlora både pengar och förtroende på grund av bristande cyberhygien? Ett enda dataintrång kostar i genomsnitt 19,6 miljoner kronor för företag i Skandinavien. Den direkta ekonomiska förlusten är dock bara toppen av isberget – ditt varumärke kan raseras, kundernas förtroende försvinna, och rättsliga följder kan leda till ökade kostnader långt in i framtiden. Medan konkurrenterna agerar proaktivt, riskerar din organisation att bli omsprungen om du saknar en omfattande säkerhetsstrategi.

Som företagsledare sätter du standarden för er säkerhetskultur. Vad gör ni för att skydda ert företag från dessa hot?

Genom att prioritera frågan, implementera en tydlig strategi och bli en förebild för en stark säkerhetskultur kan du vända hot till möjligheter. Med robusta säkerhetslösningar skyddar du inte bara din egna data, utan ökar även säkerheten för dina kunders digitala tillgångar – vilket stärker förtroendet, driver innovation och säkerställer långsiktig lönsamhet.
Nu är det dags att ta kontroll. Under vår föreläsning delar vi kunskap från vårt koncept Cybermanagement, där vi ger dig som ledare beprövade metoder och strategier för att proaktivt hantera och minimera risker. Våra erfarna seniorkonsulter från UCS Cyber Security och UCS Management kommer att ge dig konkreta insikter och verktyg för att skydda din organisation – innan det är för sent.

  • Säkerhetskulturens betydelse för företagets överlevnad – Hur en stark säkerhetskultur kan vara skillnaden mellan ett framgångsrikt företag och ett som faller offer för cyberattacker.
  • Säkerhet som konkurrensfördel – Hur en stark säkerhetskultur och robusta strategier kan bli en avgörande faktor gentemot konkurrenter. Företag som tidigt agerar på cybersäkerhetsfrågor kan framstå som mer pålitliga i ögonen på kunder och partners.
  • Regelverk och efterlevnad – Hur företag hanterar nya regleringar såsom NIS2, CRA och liknande direktiv.  

Föreläsare:

Henrik Krohn
Seniorkonsult inom cybersäkerhet, VD för UCS Cyber Security med mångårig erfarenhet från bl a Saab, VeriSure och Försvarsmakten. Henrik brinner extra mycket för strategiska IT-säkerhetsfrågor och hur man kan kombinera ett modernt ledarskap i en effektiv och cybersäker organisation.

Magnus Larsson
Konsult inom management. Erfaren ledare med över 20 år inom IT-drift och konsultverksamhet. Han fokuserar på effektiva processer, stark företagskultur och har expertis inom rekrytering, team-building och ledarskap. Med bakgrund som mentor och rådgivare samt erfarenhet av komplex projektledning, är han väl lämpad att stötta företag inom Cybermanagement att nå framgång och ökad säkerhet.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Annika Bornström

Verksamhetschef event och möten

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

Väntelista

20 september, 2024

Coffee by UCS – Kraften av AI och digitala verktyg

Vi välkomnar dig till en inspirerande frukost, där vi diskuterar hur AI och rätt digitala...

Fåtal platser

23 september, 2024

Lunch med kammaren

Varmt välkommen till vår populära nätverkslunch.

24 september, 2024

Trade Talks – Norge

Trade Talks by Swedish Chambers är en serie av webinars inom internationell handel. Vid detta...

Fåtal platser

27 september, 2024

Nätverksfrukost

Nätverksfrukosten blir snabbt fullbokat så se till anmäla dig redan idag